Add to favorites
Gray-hooded Gull

Great Auk

Next bird

Great Auk

  • Pinguinus impennis
  • Auks
Gray-headed Lovebird

About the Gray-hooded Gull

Also known as: Grey-headed Gull
The Gray-hooded Gull is a small species of gull found in parts of South America and sub-Saharan Africa.

Gray-hooded Gulls, also known as Grey-headed Gulls, mostly use rocky islands and earthen dykes for nesting habitat. Throughout the year they are found in both inland fresh water as well as coastal salt water.

Like other gull species, Gray-hooded Gulls tend to be opportunistic feeders, surviving on prey items like fish and insects, as well as scavenged eggs and discarded food scraps. Gray-hooded Gulls may also chase other birds in order to steal food items -- this is known as kleptoparasitism.

Details & Stats

Hatched Added to Birdorable on: 12 December 2015
Scientific Name Chroicocephalus cirrocephalus
  • Charadriiformes
  • Laridae
  • Chroicocephalus
  • C. cirrocephalus
Birdorable Family Terns & Gulls
Measurements
Units: Imperial Metric
14.9 to 16.5 inches
39.4 to 41.3 inches
9 to 16.2 ounces
Range West Africa Central Africa East Africa South Africa South America

International Names

  • Gaivota-de-cabeça-cinza (Brazilian)
  • 灰头鸥 (Chinese)
  • racek šedohlavý (Czech)
  • Gråhovedet Måge (Danish)
  • Grijskopmeeuw (Dutch)
  • harmaapäälokki (Finnish)
  • Mouette à tête grise (French)
  • Graukopfmöwe (German)
  • Gabbiano testagrigia (Italian)
  • ズアオカモメ [zuaokamome] (Japanese)
  • Gråhodemåke (Norwegian)
  • mewa szaroglowa (Polish)
  • Gaivota-de-cabeça-cinza (Portuguese)
  • Сероголовая чайка (Russian)
  • Gaviota Cabecigrís (Spanish)
  • Gråhuvad mås (Swedish)

Related articles