Add to favorites
Grey Heron

Greylag Goose

Next bird

Greylag Goose

  • Anser anser
  • Ducks & Geese
Grey Crowned-Crane

Previous bird

Grey Crowned-Crane

  • Balearica regulorum
  • Rails, Cranes & Friends

About the Grey Heron

The Grey Heron is a common heron that can be found throughout temperate Europe, Asia and parts of Africa. It is very similar to the North American Great Blue Heron, except this one is slightly smaller and has mostly grey plumage.

This bird feeds in shallow water, catching fish, frogs and insects.

Details & Stats

Hatched Added to Birdorable on: 29 January 2010
Scientific Name Ardea cinerea
  • Ciconiiformes
  • Ardeidae
  • Ardea
  • A. cinerea
Birdorable Family Egrets & Other Waders
Conservation Status Least Concern
  • Least Concern (LC)
  • Near Threatened (NT)
  • Vulnerable (VU)
  • Endangered (EN)
  • Critically Endangered (CR)
  • Extinct in the Wild (EW)
  • Extinct (EX)
Source: IUCN Red List
(as of 15 January 2017)
Measurements
Units: Imperial Metric
35 to 39 inches
69 to 77 inches
53 ounces
Range West Europe East Europe North Europe South Europe West Asia Central Asia East Asia Southeast Asia South Asia North Africa West Africa Central Africa East Africa South Africa

International Names

  • Garça-real-européia (Brazilian)
  • Volavka Popelavá (Czech)
  • Fiskehejre (Danish)
  • Blauwe Reiger (Dutch)
  • Harmaahaikara (Finnish)
  • Héron Cendré (French)
  • Graureiher (German)
  • Airone Cenerino (Italian)
  • アオサギ (Aosagi) (Japanese)
  • 왜가리 (Korean)
  • Fiskeheire (Norwegian)
  • Czapla Siwa (Polish)
  • Серая цапля (Russian)
  • Garza Real (Spanish)
  • Gråhäger (Swedish)